Velum UA

Чорно-білі натяжні стелі

Створення інтер'єру - складний і трудомісткий процес. Необхідно продумати масу деталей, щоб остаточний варіант ремонту перевершив очікування і відповідає всім вимогам приміщення.

Нерідко, виникає бажання розбавити інтер'єр незвичними деталями. Однією з них є застосування чорно-біло] натяжної стелі. Комбінація кольорів дозволяє зробити приміщення оригінальним, а також використовувати прийоми об'ємних конструкцій. Разом з тим, колірна гама досить вимоглива до приміщення.

Чорно-біла натяжна стеля в інтер'єрі


Поєднання двох протилежних кольорів є втіленням символу інь-янь і є абсолютною досконалістю. Кольори дуже підходять один до одного. Більшість людей побоюється таких очевидних контрастів в інтер'єрі. Цілком даремно. Дизайнери нерідко доповнюють простір конструкцією натяжної стелі чорного і білого кольору.

Поєднання кольорів має масу переваг і відкриває величезні можливості:

  • візуальне розширення приміщення за умови правильного підбору меблів і предметів інтер'єру;
  • можливість створення конструкцій на стелі в форматі 3D - досягається шляхом застосування багаторівневих стель;
  • комбінація кольорів поєднується практично з будь-якими меблями;
  • можливість створення унікального, авторського простору.

Незважаючи на велику кількість переваг, така колірна гамма є досить вимогливою.

Найкращим варіантом є застосування чорно-білих натяжних стель в стилі мінімалізм. Оригінальності стелі буде достатнім для кімнати. Нагромадження меблями і предметами інтер'єру в цьому випадку неприпустимо. У поєднанні з такою стелею повинна бути проста, непомітні меблі і повна відсутність атрибутики будь-якого роду (свічники, статуетки) - тільки чіткі межі і холодні тони.

Стелі вимогливі і до кольорів. Чорно-біла гама повинна бути доповнена схожими відтінками. Застосування яскравих кольорів повинно бути вкрай обережним. Створення такого дизайну під силу лише професіоналам.

Поради щодо вибору натяжної стелі білий з чорним


Чорно-біла натяжна стеля вигідно буде виглядати не в усіх приміщеннях. Не варто підпадати під вплив моди, необхідно об'єктивно оцінити кімнату на предмет відповідності такій стелі.

Чорно-білий колір підійде для просторих приміщень, площа яких не менше 25 м2, інакше стеля ще більш зменшить візуально простір і зробить кімнату надмірно захаращеною.

Краса стелі буде добре проглядатися тільки якщо її висота становитиме не менше 3 метрів. В іншому випадку яскрава стеля візуально буде здаватися низькою, а сприйняття кімнати стане гнітючим.

Крім цього варто врахувати природне освітлення. Маленькі вікна не зможуть створити належних умов для модної конструкції. Потрібно якомога більше світла. Однак, цю проблему можна вирішити підсвічуванням різного роду або переважанням білого кольору на стелі. В цьому випадку вона повинна бути оформлена білими плінтусами по всьому периметру кімнати.


Зустрічаються два види чорно-білих натяжних стель:

  • однорівневі - чорний і білі кольори стикаються, утворюючи чітку лінію розмежування. Подібна конструкція застосовується, як правило, з метою зонування простору;


  • багаторівневі - створення ефекту об'ємності, коли виділяється площа певного кольору і поглиблюється. Найбільш вдалим і оптимальним є поглиблення чорного кольору в центрі стелі і обрамлення його білим простором. Така конструкція менш небезпечна для візуального зменшення кімнати.


Біла натяжна стеля з чорним малюнком


У разі якщо площа приміщення не дозволяє використовувати чорний колір на стелі, але відступати від ідеї контрасту не хочеться, без шкоди для візуального сприйняття кімнати можна використовувати прийом білої стелі з чорним малюнком.

Переважання білого кольору вигідно позначиться на візуалізації простору, а чорний малюнок підкреслить унікальність дизайну кімнати.


Чорно-біла натяжна стеля на кухні


Як вже говорилося, чорно-біла стеля може бути інструментом для зонування простору. Застосування такого полотна на кухні дозволить розмежувати робочу зону і їдальню. Іншим, не менш стильним варіантом є прийом «відображення» столу на стелі. Так, глянцева або матова поверхня чорного обіднього столу в центрі кухні буде відображатися за допомогою конструкції у вигляді дворівневої чорно-білої стелі.

Варто звернути увагу, що використання глянцевої стелі для зони приготування їжі не найвдаліше рішення. Оскільки таке полотно вимагає особливо догляду і регулярного очищення від кіптяви і жиру.


Таким чином, сміливе дизайнерське рішення у вигляді чорно-білої натяжної стелі можна застосувати самостійно за умови дотримання перерахованих вимог. Інтер'єр в такому оформленні буде відрізнятися оригінальністю і авторським стилем.

Недорого замовити біло-чорний натяжний потолок пропонує компанія Velum. В асортименті нашої компанії представлений широкий вибір стельових полотен глянцевої, сатинової і матової фактури. Ціни на натяжні стелі чорний з білим цілком доступні. Фахівці нашої компанії професійно і швидко виконають всі роботи по установці чорно-білих натяжних полотен. З усіх питань звертайтеся до наших менеджерів за телефонами, вказаними на сайті.