Velum UA

Шовні натяжні стелі

При установці натяжних стель широко використовуються шовні полотна, монтовані з попереднім етапом зварювання. Шовна стеля - це з'єднані в єдину конструкцію кілька полотен полівінілхлоридної плівки шириною до 2 метрів. З'єднання на стиках проводиться шляхом зварювання струмом високої частоти. Внаслідок застосування спеціального обладнання і сучасних технологій зварні шви не видно і мають високу міцність.

Для отримання шовних стель небажано застосовувати ПВХ з глянцем. Це пояснюється тим, що на глянцевій поверхні стики добре помітні. Глянцеву плівку можна комбінувати з іншими видами мембрани з полівінілхлориду.


Сьогодні існує велика кількість дизайнерських рішень, що дозволяють приховати шви, а якісна установка професіоналами роблять його майже непомітним, що дозволяє шовним натяжним стелям бути популярними.

При виборі шовного натяжної стелі потрібно враховувати наступні правила:

  • шов полотна бажано розташовувати згідно з кутом падіння світла від природного освітлення або освітлювальних приладів. При правильному розташуванні візуально шов проглядатися не буде,
  • освітлювальні прилади необхідно розміщувати так, щоб вони не знаходилися в безпосередній близькості від місця стику;
  • розташування віконних пройомів і дверей в кімнату також має значення. Чим ближче розташовується шов до цих об'єктів, тим менше він помітний.

Основні характеристики натяжних стель зі швом, їх переваги


Шовні натяжні стелі роблять на основі термозбіжної плівки ПВХ. До переваг таких полотен відносять:
  • розмір - внаслідок спайки можна отримати полотно будь-якої ширини та форми;
  • можливість зварювання полотна як по прямій або ламаній лінії, так і криволінійно у вигляді хвилі, дуги. Ідея зшивати різні матеріали таким методом дозволяє створювати оригінальні, ексклюзивні і яскраві стельові конструкції;
  • широка палітра кольорів - покриття можуть бути виконані у вигляді імітації шкіри, дерева, оксамиту, велюру, металевої й дзеркальної поверхні, поєднання різноманітних відтінків;
  • великий вибір фактур;
  • стійкість до вологи - можуть монтуватися в таких приміщеннях, як ванні кімнати, кухні, сауни, лазні, басейни;
  • можливість виконання демонтажних робіт - якщо виникне така необхідність, полотно можна зняти, а потім встановити на колишнє місце - це ніяк не позначиться на його якості;
  • простота догляду - покриття такого типу не накопичують пил, забруднення можна видалити ганчіркою і мийний засобом.

При монтажі шовних конструкцій є можливість поєднання різних видів полотен в плані кольору і фактури. Це дає можливість отримати унікальні стельові покриття.

В якому інтер'єрі найкраще впишеться шовна натяжна стеля, фото


Шовна натяжна стеля підійде для будь-якого інтер'єру. Все залежить від того, яка фактура і колір будуть обрані. У малогабаритному приміщенні варто встановити світле глянцеве полотно, для великої кімнати підійде будь-який колір. Керуватися треба індивідуальними перевагами і стилістикою, в яких витриманий інтер'єр.


Доречно використання шовних стель в приміщеннях великих площ для декору, для створення незвичайних дизайнерських інтер'єрів завдяки широкому різноманіттю колірної гами і текстури.
Шовні полотна використовують під будь-яким кутом нахилу на різних рівнях для створення багаторівневих конструкцій різної форми, кольору і фактури, а також для створення наметів, склепінь і арок.

Компанія Velum професійно виконає роботи по установці шовних натяжних стель. Ми використовуємо матеріали, технічні параметри яких відповідають будівельним нормам і вимогам. Для установки застосовуємо сучасне обладнання, суворо дотримуємося вимог технологій. Надаємо детальний кошторис витрат, офіційну гарантію на всі види послуг. Звернувшись до наших менеджерів ви можете отримати всю необхідну інформацію та, зокрема, про формування ціни на натяжні стелі.