Velum UA

Фактурні натяжні стелі

Гладкі натяжні стелі, глянцеві або матові багатьом не здаються вже чимось оригінальним, свіжим, оскільки поширені повсюдно. Якщо є бажання оформити стелі свого будинку більш незвично і яскраво, але не хочеться принципово змінювати конструкцію, то можна вибрати для цього фактурне натяжне полотно. Людина сприймає в інтер'єрі не тільки колір і освітлення, а й наявність різних рівнів, тому фактура буквально приковує увагу.

Що таке фактурна натяжна стеля


Назва тут говорить сама за себе. Фактурний матеріал означає - мати рельєфну поверхню. Виготовляються такі полотна з якісної ПВХ-плівки з нанесенням вакуумним або термічним способом рельєфного малюнка. Таким способом можна імітувати найрізноманітніші матеріали, в тому числі:

  • натуральну шкіру;
  • натуральну деревину;
  • венеціанську штукатурку;
  • натуральний камінь (мармур, граніт);
  • оксамит.

Цей матеріал не створюється за допомогою фотодруку, тому виглядає максимально природно і наближено до матеріалу, який імітується.
Вмілий підбір стилю візерунка дозволить перетворити стелю в головний елемент інтер'єру приміщення.

Особливості фактурних натяжних стель


Головною особливістю фактурних полотен є їх здатність світловідбивання, що робить поверхню більш насиченою, яскравою і об'ємною. Асортимент фактурних матеріалів величезний, відзначити хотілося б такі:

  • сатинова фактура - привабливість такого виду полотна обумовлена ​​параметрами світловідбивання - світло, відбиваючись від рельєфної основи трохи переливається, тому при будь-якому освітленні поверхня завжди виглядає як натуральний сатин;
  • матова - на такому полотні рельєфні елементи не так помітні, подібна обробка виглядає більш респектабельно, солідно. Відмінне рішення для класичних інтер'єрів;
  • глянець - тут важлива особливість в максимальному світловідбиванні, яке сприяє візуальному розширенню простору, збільшення обсягу приміщення;
  • металік - відображає трохи менше глянцю, перламутрові вкраплення надають полотну фактуру металу. Варіанти під золото і срібло добре виглядають в зв'язці з іншими елементами інтер'єру в тому ж стилі;
  • замшева фактура - таким полотном можна підкреслити найдорожчий інтер'єр, оскільки матеріал ідеально імітує натуральну замшу.
  • натуральний камінь - зазвичай імітується мармур. Підходить для цінителів середземноморських інтер'єрів, які не хочуть платити величезні гроші за обробку приміщення натуральним мармуром.

Рельєфна поверхня красива, проте в плані зручності експлуатації є у ​​такого полотна деякі нюанси. Головна проблема всього фактурного - пил, в боріздках вона накопичується досить швидко. Крім того, наявність певного малюнка накладає обмеження при монтажі. Необхідно дуже уважно ставитися до збереження і збігу фактури, підбирати орієнтацію малюнка щодо направлення потоків світла.


Встановлювати самостійно текстуровані полотна не рекомендується через складність таких робіт. До цього слід залучати лише фахівців.

В якому інтер'єрі найкраще впишеться фактурний натяжна стеля, фото


Особливістю поєднання текстурованих стель з загальним інтер’єром квартири є правильне використання контрасту кольорів і відтінків. Так, в приміщеннях зі світлими і гладкими стінами доцільно використовувати фактурну стелю з рельєфною поверхнею.
Як і звичайні натяжні стелі, фактурні полотна - універсальні. Їх встановлюють в офісних приміщеннях, елітних особняках і в невеликих затишних квартирах. Асортимент полотен настільки широкий, що їх можна підібрати під будь-який інтер'єр.

На кухні або у ванній вони монтуються рідко через складну фактуру і труднощі у догляді.
Приклади поєднання фактури в різних інтер'єрах можна побачити на фотографіях.
Фактурні натяжні стелі - це великий вибір сучасних матеріалів, які відрізняються оригінальним виконанням і незвичністю фактурного рішення.

Встановити фактурну натяжну стелю пропонує компанія Velum. Каталог нашого сайту пропонує широкий вибір текстурованих натяжних конструкцій. Наші фахівці знайдуть оптимальне рішення для вашої квартири. Для замовлення робіт і консультації ви можете зв'язатися з нашими фахівцями по телефону або залишити заявку на сайті.