Velum UA

Натяжні стелі: особливості догляду за різними видами полотен

Сучасні натяжні стелі можуть стати ідеальним рішенням для будь-яких приміщень. За останні роки популярність даної технології невпинно зростає. Адже за допомогою спеціальних полотен можна швидко та якісно вирівняти будь-які стелі та приховати недоліки. До того ж такі ремонтні роботи обходяться дешевше у порівнянні з традиційними (гіпсокартон, тинькування тощо), виконуються швидко, не потребують додаткової підготовки та прибирання.

Натяжні стелі у вітальні, ванній та на кухні: особливості догляду

Практичні натяжні стелі слугуватимуть багато років, якщо ви будете правильно доглядати за ними. Як це робити? Все дуже просто. Першою чергою необхідно взяти до уваги матеріал, із якого виготовлені натяжні стелі. Вони бувають:
  • з ПВХ: це суцільна синтетична плівка, яка може мати різну поверхню — матову, глянцеву, фактурну;
  • тканинні: це натяжні стелі також з полімерних матеріалів, але полотна виготовляються шляхом переплетення ниток (на зразок звичайної тканини), тому вони більш міцні.
Це два основні види полотен для натяжних стель, але виробники пропонують багато їх варіантів.
Догляд за натяжними стелями залежатиме від того, у якому приміщенні вони знаходяться.



Можна застосовувати різні види очищення:
  • Сухе: підходить для стель у вітальнях, дитячих кімнатах, робочих кабінетах, офісах, передпокоях тощо. Тобто там, де матеріал особливо не забруднюється. Сухе очищення варто починати зі збирання павутини пилососом. Діяти треба акуратно, щоб не пошкодити полотно. Саме з цієї причини не варто використовувати віники або грубі щітки для підлоги. Після цього стелі протирають сухими серветками або м’якими ганчірками з фланелі чи іншого подібного матеріалу, з якого не висипається ворс. Матові та фактурні полотна можна очистити за допомогою щітки з м’якою щетиною. 
  • Миття: застосовується у випадку наявності сильних забруднень. Найчастіше миття потребують стелі на кухнях та у ванних кімнатах. Щоб відмити жир, варто використовувати спеціальні засоби, призначені для догляду за полімерами. Також підійде рідина для миття посуду, звичайне господарське мило тощо. Вони допоможуть швидко та безпечно відмити стелі навіть на кухні. У ванній кімнаті стелі можуть потерпати від плісняви. Щоб позбавитися такого небезпечного сусідства, необхідно обробити поверхні антисептиками.
Після миття натяжні стелі потребують ретельного витирання. Глянцеві поверхні треба відполірувати, щоб не залишилося розводів. Робити це треба обережно за допомогою сухих серветок з мікрофібри — матеріал добре поглинає вологу і не залишає слідів. Заздалегідь зніміть каблучки та інші прикраси з рук, щоб уникнути пошкодження матеріалу. При догляді за натяжними стелями будь-якого типу не можна використовувати засоби з абразивними частинками, ацетон та інші агресивні розчини.   


Натяжні стелі від Velum: ми завжди зі своїми клієнтами

Компанія Velum представляє найкращий у Львові вибір натяжних стель різних видів. Ми пропонуємо:
  • безкоштовні консультації та заміри;
  • гарантію на матеріали та роботу на 12 років;
  • найвигідніші ціни на матеріали та привабливі тарифи на роботу;
  • втілення будь-яких ваших ідей;
  • додатковий сервіс (злиття води, демонтаж за необхідності проведення електромонтажних робіт, встановлення кондиціонерів тощо);
  • детальні рекомендації по догляду за натяжними стелями будь-якого типу.
Ви можете звертатися до наших спеціалістів не лише з метою придбання та встановлення натяжних стель. Ми забезпечуємо професійну підтримку своїм клієнтам у будь-яких ситуаціях. Телефонуйте нам за вказаними номерами, залишайте заявки на сайті або відвідайте виставкову залу у Львові.