Velum UA

Сині натяжні стелі

Натяжні стелі активно використовуються в сучасних інтер'єрах. Вони користуються особливою популярністю завдяки своїм якостям - створюють бездоганно рівну поверхню, стійкі до деформації, приховують будь-які тріщини, нерівності, стельові комунікації, не вигоряють, не бояться хімічних речовин, пожежобезпечні і невибагливі в догляді.
Одним з головних критеріїв вибору натяжної стелі є його колір.

Сині натяжні стелі в інтер'єрі


Не можна сказати, що натяжні стелі синього кольору є найпопулярнішими, але неправильно було б не брати до уваги і досить високий попит на них.
Переваги даного кольору, а також його нейтральність і можливість комбінування практично з будь-якими іншими кольорами дають можливість застосування синьої натяжної стелі в будь-якому приміщенні.

Цей колір оригінальний і виразно внесе родзинку в дизайн приміщення. Однак його не можна використовувати бездумно, необхідно враховувати особливості кольору і його сприйняття. Так сині стелі не варто встановлювати в невеликих погано освітлених кімнатах - вони стануть ще темніше, найкраще, якщо в кімнаті є багато природного світла. Також потрібно правильно підбирати відтінки синього - для приміщень з низькими стелями більше підійдуть світлі тони, а чим вище стеля - тим темніше може бути колір. Візуально синій колір буде звужувати приміщення, тому варто поставитися до нього з обережністю, якщо кімната має витягнуту форму.
При цьому у синього багато переваг. Наприклад він:

  • створює атмосферу спокою й умиротворення;
  • нагадує про море і простір;
  • створює ілюзію прохолоди;
  • добре виглядає в інтер'єрах різних стилів;
  • підходить майже до будь-яких інших кольорів (погано поєднується тільки з фіолетовим, тому цього дуету краще уникати).


Поради експертів щодо вибору


Дизайнери радять, що при використанні синьої стелі в інтер'єрі, необхідно звертати увагу на кожну дрібницю. Яскрава синя стеля справляє сильне враження на відміну від невеликого елемента декору, виконаного в тому ж кольорі, тому його обов'язково необхідно розбавляти іншими, більш спокійними відтінками.
З огляду на особливості кольору, який в деяких ситуаціях є навіть агресивним, то до оформлення такої стелі варто підходити з великою обережністю.
Гармонійно синя гамма поєднується з сірими, білими, сріблястими, червоними і рожевими фарбами. Однак, дизайнери сьогодні синій колір успішно поєднують з помаранчевим, смарагдовим, чорним, жовтим кольорами.

Де підійде


  • спальня - ідеальний варіант для подібного дизайнерського рішення. Відтінки синього кольору створять атмосферу розслабленості, а відсутність великої кількості світла не стане проблемою. Стильне рішення для спальні - синя натяжна стеля з верхньою половиною стін і білі декоративні панелі внизу. Це буде викликати асоціацію з білою піною морського прибою;
  • дитяча - якщо дитина любить цей колір, зробіть кімнату в морському або космічному стилі. Поєднуйте синій з теплими відтінками - пісочним, бежевим, це додасть кімнаті затишку. Головне, не перестаратися з яскравістю;
  • вітальня - тут синя стеля може стати оригінальним рішенням. Однак важливо враховувати розміри приміщення - маленьку вітальню він зробить ще меншою. Якщо вітальня простора і світла, то можливо використовувати будь-які відтінки синього. В інтер'єрі можуть бути присутніми блакитний, білий, жовтий тони. Білою або світлою повинні бути і меблі.Для розширення простору можна використовувати глянцеве покриття;
  • кухня - краще уникати насичених відтінків синього, а віддати перевагу більш спокійним і світлим тонам, наприклад, світло-блакитному. Також деякі дизайнери радять не поєднувати синій з білим в обідній зоні - вважається, що це знижує апетит;
  • ванна - в цьому приміщенні синя стеля виглядає досить органічно, викликаючи асоціації з водою. Добре поєднується з білою або блідо-блакитною плиткою;
  • коридор і передпокій - зазвичай, ці приміщення відрізняються невеликими розмірами, тому встановлювати в них сині стелі треба з обережністю. Може скластися відчуття зовсім маленького простору. Але якщо дуже хочеться, то можна додати більше освітлення і використовувати глянцеві полотна.

Найкращим варіантом натяжної стелі синього кольору буде глянцевий - він додасть будь-якому приміщенню простору. Як варіант можна встановити стелю з фотодруком, що зображає ясне небо, космос або морські хвилі. У багатоярусній натяжній стелі синій колір також відмінно виглядає в поєднанні з більш спокійними кольорами.

У будь-якому випадку інтер'єр з використанням відтінків синього буде відрізнятися оригінальністю. А якщо ви любите цей колір і використовуєте його продумано і акуратно, вам буде завжди приємно перебувати в своїй квартирі.

У компанії Velum ви можете недорого купити сині натяжні стелі високої якості. Фахівці нашої компанії професійно і швидко виконають всі роботи по установці синіх натяжних стель. Ціни виготовлення і установки такої стелі ви можете дізнатися у наших менеджерів, зателефонувавши по телефону або залишивши заявку на сайті.