Velum UA

Сатинові або матові натяжні стелі

Один з найпопулярніших видів обробки стельової поверхні є натяжна стеля. Інтерес до даного виду покриттів цілком обгрунтований і базується на доступній ціні, високій якості, простоті установки, красивому зовнішньому вигляді, широкому виборі матеріалів, різних за структурою, якістю, колірною гамою натяжних полотен.

Питання, яким часто задаються господарі житлових приміщень при встановленні натяжних стельових полотен - якому виду покриття віддати перевагу: сатиновому чи матовому? Розібратися та визначитися з вибором можна проаналізувавши основні характеристики обох видів матеріалу.

Переваги сатинових натяжних стель, коли їм варто віддати перевагу


Цей вид обробки свою назву отримав за зовнішню подібність із тканиною, що має назву «сатин». Перламутровий блиск сатинового тканинного плетіння завдяки використанню сучасних технологій вдалося відтворити у ПВХ-матеріалах, що використовуються у натяжних стельових полотнах.


Сатинові стельові конструкції мають наступні переваги:

  • світловідбиваючі властивості - завдяки текстурі поверхня відображає світло плавно, не створюючи ріжучих очей відблисків, а сама стеля виглядає стильно і дорого;
  • широка гама кольорів - від насичених до легких пастельних, можливість нанесення малюнків, металевого блиску;
  • пластична структура - ПВХ-сатин відмінно набуває необхідної форми і підходить для багаторівневих стель;
  • достатня ширина полотна – буває від 120 до 520 см - зазвичай цієї ширини вистачає для створення безшовної стелі;
  • водонепроникність - покриття не пропускає вологу. У разі затоплення зверху ПВХ-плівка добре розтягується і здатна утримувати до 100 кг маси на 1 кв.м. Після усунення наслідків добре відновлює колишню форму;
  • антистатичність - полотно не притягує пил, не забруднюється і стане чудовим рішенням для дитячих та ванних кімнат, кухонь. Сатинове покриття підходить для алергіків та астматиків;
  • простота у догляді - поверхня легко миється;
  • можливість демонтажу - ця властивість може бути корисною у разі необхідності утеплення стелі, заміни електропроводки, зміни прихованих конструкцій.

Тканинні стелі завдяки здатності м'яко відбивати світло в різних напрямках і не блікувати створюють затишок та теплу атмосферу в будь-якому приміщенні чи то модерну чи класики.

Ще одна цікава особливість ПВХ-сатинових плівок - схильність до зміни відтінку при різному освітленні. Цю властивість можна виграшно обіграти при зонуванні кімнати, установці різнорівневих стельових конструкцій, а також підсвічуванні різних зон точковими світильниками.

Переваги матових натяжних стель, коли їм варто віддати перевагу


Матові натяжні стелі дуже схожі на звичну для всіх побілку. Але це тільки на перший погляд - у порівнянні з побіленими стелями поверхня, покрита матовим полотном, ідеально рівна, а довговічність і практичність у багато разів вища.


Сучасні матові стелі мають цілу низку переваг, завдяки яким популярні у споживачів:

  • гідне співвідношення ціна/якість - за невеликі гроші можна отримати довговічне покриття;
  • висока щільність та розтяжність полотна;
  • простота та швидкість монтажу - для їх встановлення знадобиться мінімальний набір інструментів та деталей конструкції. Тривалість монтажних робіт може складати всього кілька годин;
  • підвищена вологостійкість - матові ПВХ-матеріали паро- та водонепроникні, еластичні, їм не страшне затоплення зверху, а також підвищена вологість кухонь та ванних кімнат;
  • екологічність - матеріал пройшов безліч випробувань та абсолютно нешкідливий для здоров'я людини;
  • різноманітність фактур і відтінків - хоча колірна гама матових покриттів набагато скромніше ніж сатинових, палітра пастельних відтінків досить велика;
  • відсутність відблисків - завдяки цьому факту матові натяжні стелі виглядають дуже спокійно і благородно, створюючи в приміщеннях особливу атмосферу затишку.
  • простота догляду.

Слід пам'ятати, що ширина матової ПВХ-плівки не перевищує 300 см. Тому стелі з даного матеріалу у великих за площею кімнатах можуть мати шви спайок.

Матові натяжні стелі підійдуть під будь-який інтер'єр приміщення, особливо класичний. Найчастіше їх використовують для облаштування віталень, дитячих кімнат, передпокоїв, ванних та кухонь.

Висновки


Віддаючи перевагу сатиновому або матовому ПВХ-покриттю слід враховувати розміри та особливості приміщення, оформлення інтер'єру, особисті уподобання. Сатинові натяжні полотна виглядають гармонійно в різних за площею та формою приміщеннях. Матові стелі стануть чудовим рішенням як для просторих кімнат, так і для невеликих приміщень.

Обидва матеріали мають схожі властивості та технічні характеристики, але й різниця між ними є. Основна - вартість. Сатиновий матеріал обійдеться дорожче за рахунок додаткового технологічного процесу з нанесення спеціального тиснення. Але монтаж несучої конструкції для матової стелі більш трудомісткий і дорогий. Цей факт згладжує різницю у ціні.

Зіставивши і порівнявши основні характеристики та особливості натяжних поверхонь, кожен зможе вибрати найбільш підходящий для себе варіант.

Недорого замовити натяжну стелю з установкою можна в компанії Velum. Ми пропонуємо різні відтінки та фактури, завдяки чому можна втілити оригінальні ідеї щодо оформлення приміщення. Як гладкі матові, так і блискучі дзеркальні поверхні створюють унікальні візуальні ефекти. З усіх питань звертайтеся до наших менеджерів за телефонами, вказаними на сайті.