Velum UA

Поєднання кольору натяжної стелі і шпалер

При встановленні натяжних стель, не обов'язково міняти улюблені шпалери, адже вони не пошкодяться. В такому випадку колір плівки підбирають так, щоб він гармоніював з покриттям стін. При цьому враховують сполучуваність фарб, текстури і загальний стиль кімнати.

Як підібрати колір натяжної стелі до шпалер


Палітра залежить від призначення приміщення, особистих уподобань і смаків. Для спальні частіше вибирають пастельні і ніжні тони, комусь по душі яскраві фарби і контрасти. Кухня і вітальня також бувають в різних палітрах.

У будь-якому випадку, натяжна стеля виглядає привабливо, коли гармонує з іншими елементами інтер'єру, особливо, з шпалерами. Підійдуть як близькі по відтінку поєднання, так і контрасти. Плівка може бути на кілька тонів темніше або світліше, ніж фон і візерунок шпалер.

Популярні кольори натяжної полотна:

  • білий - гармонує, практично, з будь-яким кольором світлих шпалер. Також він створює яскравий контраст з темними поверхнями. Якщо біла стеля здається нудною, можна поєднувати полотно з елементами з гіпсокартону або вибирати ніжні білі візерунки під мереживо або з геометричними фігурами. Цей нюанс підкреслює романтичний або стиль модерн;
  • молочна або кремова стеля - поєднується з бежевими, коричневими, червоними шпалерами. Вона не створює сильного контрасту, як біла, і гармонує з багатьма відтінками настінних покриттів. Також бежевий колір підійде, якщо в узорах шпалер присутні кремові елементи;
  • сірий - виграшно виглядає зі світлими або яскравими стінами - жовтими, бузковими або рожевими.

Натяжне полотно також може бути червоним, помаранчевим, жовтим, бордовим, якщо підходить до палітри стін. Такі яскраві варіанти частіше використовують у вітальнях, кабінетах, прихожих або дитячих.



Як підібрати шпалери під натяжну стелю


Підійдуть паперові, текстильні і деякі види якісних вінілових шпалер. Натяжні стелі можуть бути з матовою або злегка глянцевою текстурою. Гладка поверхня відображає фарби стін. Якщо вони дуже насичені, то навіть білосніжна плівка буде виглядати темніше по периметру.

На глянцевій поверхні також відображаються візерунки шпалер. Підбирають покриття для стін з таким малюнком, щоб він цікаво виглядав в відображенні. Якщо такий ефект недоречний, вибирають матове полотно. Також можна поєднувати різну текстуру плівки: по периметру використовувати матову або сатинову, по центру - глянцеву. Тоді малюнок стін не буде відображатися.

Які за кольором вибрати шпалери до натяжної стелі


Це залежить від того, яку атмосферу хочеться створити в приміщенні.
Якщо стеля світло-коричнева, сіра або кольору морської хвилі, і використовувати шпалери такого ж відтінку - вийде готичний стиль. Такі фарби поєднують з вінтажними або яскравими елементами інтер'єру.

Якщо натяжна плівка і шпалери білі, в обстановку додані дерев'яні елементи і кольоровий текстиль - вийде скандинавський дизайн. Покриття стін може бути з вираженою текстурою або об'ємним візерунком, схожим на полотно светра.

Зелені, бузкові, рожеві, блакитні, жовті шпалери вибирають відповідно до “температурою” натяжної поверхні. Між собою поєднуються або фарби з синім підтоном, або з жовтим. Це створює загальну атмосферу приміщення - прохолодну і освіжаючу або теплу і заспокійливу.


Натяжна плівка оригінально поєднується з фотошпалерами на одній зі стін. Її відтінок обирають таким же, більш світлим або темним, ніж основний колір на зображенні.

Якщо натяжна стеля скомбінована з двох кольорів: темного по центру і світлого по периметру, стильно виглядають стіни в тон насиченому відтінку плівки. Натяжне полотно з темно-коричневими або чорними фрагментами комбінують з шпалерами із вертикальними смугами тих же відтінків.

Цікаво виглядає градієнтне покриття - від низу насичений колір догори плавно переходить в білу стелю. При цьому важливо, щоб на всіх поверхнях збігався відтінок білого, який буває холодним - злегка синюватим або теплим - трохи жовтуватим.

Для того, щоб кімната виглядала привабливою, вибирають гармонійні поєднання фарб шпалер і натяжної стелі. Це може бути близька за відтінками палітра або гра контрастів. Вибираючи фарби плівки і покриття стін, враховують загальну температуру кольорів і відображають властивості різних текстур.