Velum UA

Плівкові натяжні стелі

Стеля — одна з найбільш важливих складових інтер'єру. На відміну від покриттів для підлоги, оздоблення стелі довгий час відрізнялося консервативністю. Все змінилося з появою натяжних стель.
У конструкції сучасної натяжної стелі використовується два типи матеріалів — ПВХ плівка і синтетична тканина.
Плівкова стеля являє собою полотно, виконане на основі полівінілхлоридної плівки. Після натягу плівкова стеля стає ідеально рівною. Це практичний і бюджетний спосіб оформлення стельової поверхні. ПВХ мембрана має певний запас міцності, тому може витримувати значні навантаження.

Особливості плівкових натяжних стель


Натяжні стелі з ПВХ-плівки встановлюються за допомогою будівельного фена або теплової гармати. Полотно під впливом високих температур (до 70 градусів) починає розтягуватися і збільшуватись в розмірах. У цьому стані плівку закріплюють в профілі. Після охолодження полотно натягується, утворюючи ідеально рівну поверхню.



Всі натяжні плівкові стелі можна розділити по типу зовнішнього оформлення на кілька груп. А саме на:

  • матові — поверхня максимально схожа на звичайну побілену стелю, вона не дає відображення, лаконічна і спокійна в дизайні. Популярна для установки в установах, офісах;
  • глянцеві — відбивають світло і предмети інтер'єру, сприяють візуальному розширенню простору. Такі полотна, зазвичай, встановлюють в невеликих приміщеннях;
  • сатинові — схожі на мерехтливу тканину й об'єднують в собі властивості глянцевої і матової плівки. Мають легку відображальну здатність.

Відрізняються покриття з ПВХ-плівки шириною полотна. У стандартних полотен вона становить 1,5-5 метрів. У глянцевих полотен ширина менша і для отримання покриття більшої площі доводиться вдаватися до зварювання декількох полотен.

Зварні шви на полотні практично не помітні. Цього вдається досягти за рахунок сучасних технологій. Максимальну ширину в 5,5 метрів мають сатинові покриття.

Плівкові натяжні полотна мають доступні ціни в порівнянні з тканинними. Вони володіють значним списком переваг, забезпечують захист від протікання.

Переваги плівкових безшовних стель


  • водонепроникність;
  • невибагливість у догляді;
  • різноманіття колірних рішень і фактур;
  • доступна вартість.

Догляд за натяжною плівковою стелею полягає в періодичному протиранні його вологою ганчіркою, змоченою в розчині води та миючого засобу.
З недоліків варто відзначити:

  • низька повітропроникність;
  • вразливість перед механічними пошкодженнями;
  • чутливість до низьких температур.



В які інтер'єри краще вписуються


Використання плівкової обробки стелі виправдано в багатьох випадках. Такі стелі, за бажанням, можна вписати практично в будь-який стильовий напрям — від класики до сучасності. Головне — правильно підібрати колір і фактуру. Не забувати про те, що покриття погано переносить низькі температури, тому рекомендується встановлювати їх тільки в опалювальних приміщеннях.

В процесі експлуатації такі полотна не виділяють небезпечних для здоров'я речовин, а якість продукції підтверджена відповідними сертифікатами.
Стелі такого типу можна комплектувати світлодіодним підсвічуванням, створити на їх основі оригінальне інтер'єрне оформлення.

Плівкові натяжні стелі можна замовити на сайті компанії Velum. Для замовлення робіт і консультацій ви можете зв'язатися з нашими фахівцями по телефону або залишити заявку на сайті. У нас прийнятна ціна поєднується з високою якістю і багатством вибору.