Velum UA

Натяжні стелі в стилі лофт

Стиль лофт зародився в Америці за часів Великої депресії, коли закривалися багато заводів і фабрик, а злиденне населення не могло оплачувати оренду і переселялося в занедбані індустріальні приміщення. Зрозуміло, що ні про який повноцінний ремонт не йшло мови, а косметичну обробку стін і стель робили з підручних матеріалів. Як підсумок — з часом з'явився вже відомий нам стиль лофт.

Для створення стель характерна деяка брутальність, простота обробки, мінімум декору, перевага віддається металу, дереву, бетону та цеглі. Але такий матеріал іноді буває небезпечний, тому дизайнери віддають перевагу матеріалам, що імітують такі покриття.

Стеля в такому дизайні повинна бути чорною матовою, сірою або білою, бежевою або теракотовою, можливі металеві відтінки.

Особливості натяжних стель в лофт-стилі


Стиль лофт — це простота й одночасно громіздкість. Відрізняється надзвичайно незвичайним декором, який відмінно поєднується і вписується в інтер'єр.



Перед покупкою натяжних полотен необхідно отримати уявлення про характеристики даного стилю. В першу чергу стиль лофт — це незначна обробка, мінімалізм, високі стелі, простота і строгість.

  • підходять для приміщень великої площі і з високими стелями;
  • натяжні стелі гармонійно доповнять дизайн, де повною мірою використовують сучасну техніку, шкіряні м'які меблі та інші подібні предмети;
  • ці стелі прикрасять приміщення з залізними сходами, відкритої цегляною кладкою, трубами під стелею.

Отже, яка ж це натяжна стеля в стилі лофт? Основні кілька різновидів:

  • білі стелі — можуть бути виконані в різних фактурах натяжних стель. Матове полотно не створює відблисків і не впадає в очі, а зосередить увагу на обробці стін. Сатинові полотна створюють відчуття об'єму і світла, а глянцеві візуально збільшать невелике приміщення;
  • імітування металу — використовують фактуру металік або сірі глянцеві полотна, які чітко відтворять вигляд металевої стелі;
  • бетонна стеля — використовують полотна простого сірого матового натяжної стелі з фактурою під бетон;
  • балкові конструкції — використовують матове полотно із застосуванням фотодруку деревини. Імітація дощок, колод, доповнена поліуретановими балками під дерево, сприяє затишку і теплоти кімнати в стилі лофт;
  • багаторівневі — застосовують у разі великої висоти приміщення. Це можуть бути різні балки, сходи, труби та сходові марші. Використовуються кольори пісочного, бежевого або синього відтінків.

Завершать картину на стелях в стилі лофт звисаючі прості геометричні світильники. Широке застосування в такому стилі отримали трекові світильники в одиничному чи груповому виконанні.

Тепле світло взагалі не прийнятне для стилю лофт. Необхідно використовувати тільки холодне. Світлодіодне підсвічування повинне розташовуватися під прямим кутом — ніяких вигинів. Дуже ефектно виглядають приховані світлодіодні стрічки по всьому периметру поверхні стелі.

Інтер'єр для натяжних стель в стилі лофт


Лофт асоціюється з великими відкритими просторами з великими вікнами в дерев'яних рамах без штор і фіранок. Стіни зовсім без шпалер — це повинна бути цегляна кладка або її імітація, груба поверхня з бетону або необробленого дерева — отакі трохи облагороджені індустріальне приміщення.

Для покриття підлоги використовують паркет або ламінат, а ось плитку дизайнери використовують неохоче.

Меблі повинні бути виконані з натурального дерева — ні в якому разі не ДСП. Також не повинно бути її нагромадження — столи, стільці, комоди повинні бути компактними і не «з'їдати» простір. Крім дерева, буде доречно використовувати в інтер'єрі скло, металеві конструкції.

Для м'яких меблів потрібно підбирати предмети з натуральної шкіри, але через те, що ціна таких виробів висока це можуть бути і інші матеріали, наприклад, еко-шкіра або інша груба тканина, спеціально зістарені.

Встановити натяжні стелі в стилі лофт пропонує компанія Velum. Каталог нашого сайту пропонує широку кольорову гаму натяжних конструкцій. Наші фахівці знайдуть оптимальне рішення для вашої квартири. Для консультації телефонуйте менеджерам — вони розкажуть про характеристики виробів і умови співпраці.