Velum UA

Оливкові натяжні стелі

Використання в інтер'єрі всіх відтінків зеленого досить поширене. Відомо, що цей колір здатний привести до рівноваги людину після важкого робочого дня, сприяє розслабленню та відпочинку. Крім того, добре комбінується з багатьма кольорами, допомагає правильно розставити акценти.

Оливковий відтінок гідний особливої ​​уваги. Він менш агресивний і вибагливий до інших відтінків. Це один з небагатьох кольорів, здатний поєднуватися як з теплими, так і з холодними тонами. Підіграє кожному та зробить будь-яку кімнату помітно затишнішою.

Натяжна стеля оливкового кольору в інтер'єрі


Оливкові натяжні стелі широко використовуються для створення інтер'єрів будь-яких кімнат. Він може бути головним або додатковим кольором. Застосовується практично у всіх сучасних стилях:
  • класичний – доповненням кімнати у цьому стилі стане насичений колір оливкової стелі;
  • модерн - використовують світлі відтінки оливкового та поєднують з іншими пастельними тонами;
  • ампір - інтер'єр наповнений розкішшю, тому використовують насичений оливковий у поєднанні із золотим, чорним, мідним;
  • кантрі - поєднання білого та вибілено-оливкового відтінку;
  • мінімалізм або хай-тек - пастельні тони оливкового використовують як додатковий колір на фоні основних білого або кремового.

Категорично не рекомендується робити з кімнати оливкову капсулу та доповнювати оливкові стіни однотонною стелею.

Щоб грамотно оформити кімнату, варто дотримуватися кількох найвдаліших поєднань цього кольору:
  • сірий - відмінним рішенням є використання сірого як основного кольору, а оливковий для розміщення акцентів. Тоді сірий колір вигідно підкреслить зовнішню красу відтінку, виділить його яскравість та соковитість. Комбінація підходить для створення стилів хай-тек чи модерн;
  • бежевий – це поєднання сприятливо впливає на зір та психіку людини. Атмосфера затишку та тепла створюється сама собою. Важливо, щоб бежевий виступав основним кольором, а оливковий його відтіняв та доповнював;
  • коричневий - король тепла та домашнього вогнища в парі з оливковим зіграє ту саму роль. Оливковий колір, при цьому варто використовувати в найсвітліших його проявах;
  • білий - найпопулярніше та затребуване поєднання кольорів. Оскільки характер кімнати та атмосфера буде універсальною. При теплому світлі стане м'якою та затишною, в умовах холодного освітлення виявить строгість;
  • синій, у сусідстві з яким основні відтінки оливкового наповнюються особливою свіжістю, стаючи більш соковитими та яскравими.

Перераховані поєднання можна використовувати як для оформлення двоколірної стелі, наприклад, створення дворівневих конструкцій, так і для створення інтер'єру кімнати в цілому, де стеля виступатиме в однотонному оливковому виконанні, а стіни гармонійно поєднуються з ним.

Поради щодо вибору натяжної стелі оливкового кольору


Колір оливки складається з декількох відтінків: зелений, жовтий, сірий. Враховуючи складну структуру цього кольору, може здатися, що підібрати поєднання для нього не просто. Проте складність складу і є головною перевагою кольору. Оливковий поєднуватиметься, як з холодними відтінками сірого, так і з теплими тонами жовтого.

Виходить, що стелі оливкового кольору завжди вигідне рішення як для просторих і світлих кімнат, так і для невеликих приміщень з поганим природним освітленням. Головне правильно застосувати колір і розставити акценти.

Найбільш поширеним і вірним рішенням є використання світлих оливкових відтінків для оформлення стелі кімнати. Це пов'язано з невеликою площею, що притаманно більшості квартир. Маленькі простори важко переносять насичену яскраву стелю. Світлий оливковий відтінок додасть легкості і візуально не зменшуватиме площу кімнати.

Натяжна оливкова стеля може бути у трьох виконаннях:
  • глянцева – в умовах кімнати з великою площею фактура підійде для будь-якого відтінку. Набагато складніше використовувати глянець в інтер'єрі малого простору. Світлі оливкові стелі у глянцевому виконанні візуально збільшують простір та піднімають висоту стін. Тоді як насичена оливкова стеля з глянцевою текстурою, створить відчуття надмірного нагромадження і зменшить кімнату;
  • матовий - універсальний варіант натяжної стелі. Фактура в оливковому виконанні підійде будь-якій кімнаті;
  • сатин - щось середнє між глянцевим та матовим покриттям. Оливковий колір, як ніякий інший, чудово виглядає саме в такому виконанні. Інтер'єр з оливковою стелею набуває благородного, вишуканого вигляду, при цьому не буде надмірного блиску і відблисків на стелі.

Оливкові натяжні стелі (фото)


Грамотно скласти інтер'єр кімнати допоможуть численні фото натяжних оливкових стель. З їхньою допомогою легко можна підібрати потрібний відтінок і візуально оцінити поєднання оливкового з іншими кольорами.


Недорого купити оливкову натяжну стелю можна, звернувшись до фахівців компанії Velum. У каталозі нашої компанії представлений величезний вибір кольорів натяжних стель блідих до насичених. Вся гама кольорів відповідає загальній системі кодування, щоб уникнути розбіжності відтінків при замовленні потрібного кольору. Наші менеджери допоможуть вам зробити вдалий вибір та підібрати оптимальне поєднання кольорів.