Velum UA

Натяжні стелі у стилі інь янь

Сьогодні натяжна стеля — це найшвидший спосіб оформлення інтер’єру, який конкурує з іншими ще й в плані естетики. В тому числі в японському стилі, популярному завдяки екзотичній витонченості та гармонії. В його основі символи східної філософії — протиборство двох стихій інь та янь. Цей стиль дозволяє створювати відчуття комфорту і заспокійливу атмосферу. В ньому мудрість і глибина.

Вибираючи натяжні стелі у східному стилі інь янь, важливо робити їх гармонійною частиною відповідного дизайну інтер’єру. Японська стриманість повинна бути у всьому, що наповнює кімнати. Основні кольори декору приміщень — білий, жовтий, синій, червоний та чорний. За їх допомогою позначають природні стихії, якими оперує східна філософія. Матеріали, які використовуються для відтворення стилю — це дерево, папір та тканини. Їх можна замінити кольоровою чи фактурною імітацією.

Фактура натяжних стель


Для втілення різноманітних ідей використовують натяжні стелі з різною факторую:
  • глянцеві — частіше як фрагменти у композиціях при створенні дворівневих стель;
  • матові — популярний варіант, який підходить для аскетично оформлених приміщень, імітації дерева у бежевих тонах та фотодруку;
  • перфоровані — створюють вражаючий ефект ввечері при освітленні, коли світло проникає у маленькі отвори, практично не помітні вдень;
  • сатинові — виглядають як стелі з тканини, повністю відповідають японському стилю.

За допомогою фотодруку стелю можна прикрасити зображенням японськоїї сакури. В ній прихований сакральний сенс та метафора людського життя. Вона передає дух східної філософії, дарує спокій та рівновагу. Альтернатива сакурі - натяжна стеля інь янь, яка стає основним акцентом кімнати.



Натяжна стеля інь янь


Єдність протилежностей інь-янь — один з найвідоміших символів Китаю та Японії. Він зображується у вигляді кола, в якому плавними лініями окреслені жіноча та чоловіча енергія. Чорна та біла фігура доповнюють одна одну, утворюючи пазл. Цей символ можна побачити на фото дворівневих натяжних стель.Зображення переноситься на полотно за допомогою фотодруку. Не вигорає з часом, не псується після вологого прибирання. Або формується за допомогою надійної спайки полотен різного кольору.

Вибір такого варіанта як натяжна стеля зумовлює те, яким повинен бути дизайн інтер’єру. Не треба намагатися поєднувати в ньому різні стилі навіть в якості експерименту. Результат буде заздалегідь передбаченим. Еклектика несумісна з японською філософією, яка використовує конкретні інструменти та чіткі рамки. В цьому суть східної концепції.

Монтаж натяжних стель


Перевага такого виду оформлення в тому, що монтаж займає порівняно мало часу. Прибирання приміщень після нього теж мінімальне. При потребі стелю можна швидко зняти та замінити на іншу. Частіше за все стелі по типу інь-янь роблять дворівневими. Вони можуть бути не тільки у форматі зображення, а ще й рельєфними — у вигляді фігур, розташованих у центрі стелі.

Монтаж проводиться за допомогою спеціального профілю та карнизів. Є декілька варіацій конструкції. Можуть використовуватися декоративні шнури. Після установки стеля виглядає ідеально, не потребує якихось додаткових робіт.

Вибрати та замовити натяжні стелі зі східним символом інь-янь чи іншими зображеннями можна у спеціалістів компанії Velum. Всі клієнти отримують гарантію на матеріали та роботи. Вартість стелі залежить від виробника матеріалів, площі приміщень та складності монтажу. Замовлення виконують досвідчені майстри, які добре знають своє діло. В нашій компанії немає дилетантів, ми беремо гроші тільки за якісну роботу.