Velum UA

Тканинні або ПВХ (плівкові) натяжні стелі

Завдяки розвитку сучасних технологій удосконалюються і натяжні стельові покриття, асортимент яких відрізняється за дизайном та експлуатаційними властивостями.

Особливості тканинних натяжних стель


Тканинні натяжні матеріали виготовляються способом плетіння поліестерних ниток з подальшим поліуретановим просоченням для збільшення вологовідштовхувальних властивостей. При цьому матеріал набуває матової поверхні, але здатний імітувати фактуру оштукатуреної поверхні, замші, ситця, а також мати двошарове тиснення.


Переваги тканинних натяжних полотен:

  • можливість додаткового нанесення оригінального розпису, орнаменту;
  • при установці даних стельових конструкцій не потрібен спеціальний прогрів приміщення та матеріалу, що значно спрощує та здешевлює монтаж;
  • матеріал забезпечує максимальну стійкість до перепадів температури, не провисає протягом усього процесу експлуатації навіть при вкрай низькому значенні температури, що зручно для заміських будинків з періодичним опаленням або в приміщеннях, що не опалюються;
  • стійкі до механічних пошкоджень, антистатичні;
  • матеріал не електризується та не піддається процесу горіння;
  • можливість подальшого фарбування при зміні дизайну;
  • асортимент полотен пропонує різноманітний дизайн - від тиснення до перламутрового блиску, що надає приміщенню розкішного вигляду;
  • ширина полотна сягає 5 метрів, що дозволяє встановити його безшовним способом.

Розрахунок тканинного матеріалу провадиться з урахуванням необхідного запасу, а після встановлення зайвий матеріал обрізається.

Область застосування тканинної натяжної стелі


Дане покриття відрізняється високою міцністю, але не має еластичності, що не дозволяє утримувати велику кількість вологи у разі протікання. Тканинна стеля вимагає особливого догляду і при встановленні на кухні відмити жирні плями буде досить складно, стеля швидко втратить свій привабливий вигляд.

Тканинні стельові конструкції рекомендується встановлювати у великих і просторих приміщеннях, а завдяки підвищеній міцності, вони є вдалими для розміщення в дитячій, пошкодити його при активній грі досить складно. При стійкості до низьких температур вони оптимальні для установки в приміщеннях, що не опалюються, а також в заміських будинках.

Особливості ПВХ натяжних стель


Дані конструкції є найбільш поширеними серед користувачів завдяки поєднанню ціни та експлуатаційних якостей.


  • екологічно безпечні матеріали не виділяють токсини та алергени, що унеможливлює їх застосування в дитячих кімнатах та лікувальних закладах;
  • полотно не піддається деформації у процесі усадки будівлі, його можна встановлювати безпосередньо у новобудовах;
  • високі параметри еластичності дозволяють витримати великий об'єм води у разі несподіваного затоплення з верхніх поверхів;
  • простий догляд за матеріалом у процесі експлуатації, досить просто протерти його вологою ганчіркою;
  • тривалий термін служби - становить близько 20-25 років;
  • надано широкий асортимент кольорової гами, а також можливість нанесення оригінального фотодруку;
  • не вбирають запахи і не схильні до ультрафіолетового впливу;
  • швидкий демонтаж та можливість повторної установки;
  • ремонтопридатні у разі невеликих порізів та порушення цілісності матеріалу.

Полотно нестійке до механічних пошкоджень, воно може бути пошкоджене гострим предметом.

Застосування натяжних стель ПВХ


Плівка ПВХ за своєю фактурою поділяється на матові, глянцеві, сатинові, що дає можливість їх використання в приміщеннях різного призначення - дитячих, вітальнях, кухнях, ванних, а також офісних та комерційних будівлях.


Матовий варіант оптимальний для класичних просторих приміщеннях, зазвичай він представлений у світлих, пастельних тонах. Глянцеві поверхні здатні візуально збільшити площу кімнати, рекомендовані для невеликих передпокоїв, ванних кімнат та кухні.

При різкому перепаді температури полотно може провиснути або навіть тріснути.

Висновки


Вибір матеріалу стельового покриття залежить від переваг покупця, загального бюджету ремонту, призначення приміщення та загального інтер'єрного дизайну. Тканинний варіант надає приміщенню вишуканості та найбільш популярний для оформлення в класичному стилі, а також стилях бароко або ампір.

Для приміщень з підвищеною вологістю, а також кухнях, де постійно присутні забруднення у вигляді бризок жиру та плям кіптяви, рекомендуються встановлювати ПВХ полотна. До того ж, матеріал має бюджетну вартість та безліч кольорів, що дозволяє підібрати потрібний варіант до будь-якого стилю.

Недорого замовити натяжні стелі із тканинних полотен або ПВХ плівки пропонує компанія Velum. Наш асортимент представлений широким вибором стельових полотен глянцевої, сатинової та матової фактури. Ціни на натяжні стелі цілком доступні. Фахівці нашої компанії професійно та швидко виконають усі роботи зі встановлення різних натяжних стель. З усіх питань звертайтесь до наших менеджерів за телефонами, вказаними на сайті.