Velum UA

М'ятні натяжні стелі

Освіжаючий м'ятний відтінок успішно застосовується в оформленні дизайну квартирного та офісного інтер'єру. Ніжне поєднання зеленого та блакитного відтінків використовується не тільки у виборі текстилю, меблів, але й у обробці натяжних стель.

Натяжна стеля м'ятного кольору в інтер'єрі


Поняття м'ятний відтінок не має жодного відношення до співзвучної за назвою рослини. Це забарвлення складається з поєднання небесного-блакитного та смарагдово-зеленого кольору. При цьому перевага одного з них додає цій гамі фарб більшої інтенсивності.

Різновидами м'ятного кольору вважають:
  • світлі відтінки бірюзи;
  • колір морського прибою;
  • світло-фісташковий тон.


Приємний для сприйняття колір, як і вся гама зелених відтінків, благотворно впливає на функції органів зору, створює баланс психоемоційного настрою. Натяжні полотна, в оформленні яких присутні свіжі нотки, сприяють загальному розслабленню та відчуттю комфорту.

Поради щодо вибору натяжної стелі м'ятного відтінку


Класичні натяжні стелі білого кольору стали менш актуальними, коли на ринку з'явилися різнокольорові полотна, що дозволяють прикрашати житлові та офісні приміщення з урахуванням будь-якого смаку. Широкий вибір колірної гами та красивої фактури допомагають створити ідеальний дизайн із застосуванням найсміливіших рішень.

Помилково думати, що полотна м'ятного кольору підходять лише для оформлення кухонного простору, їдальні та ванної кімнати. За рахунок великої різноманітності відтінків цей колір чудово поєднується з цілою палітрою фарб:
  • сірий, білий, бежевий - ці тони, які часто зустрічаються в інтер'єрах, будуть прекрасним доповненням до основного тону для декорування спальні, просторого залу та кухні. Разом з такими поєднаннями часто використовується чорний або інший контрастний колір для виконання оздоблення, що акцентує;
  • коричневий, жовтий, бронзовий - теплі тони разом із прохолодною м'ятою створюють гармонійний дизайн, який виглядає ненав'язливо, стираючи межі між сучасними стилями та класикою;
  • персиковий, рожевий, фіолетовий - така співдружність фарб виглядає дуже сміливо і цілком підходить для стилю шеббі-шик або прованс. Перевага пастельних відтінків підійде для натяжної стелі спальні або вітальні. Більш яскраві кольори будуть чудово виглядати в їдальні та кухні.

Крім того, для створення гармонійних композицій можна використовувати різнорівневі натяжні стельові покриття. Прості конструкції привабливі відсутністю складності у монтажі. А натяжна стеля м'ятного кольору в кілька рівнів може втілити найсміливіші дизайнерські рішення.

Ще одним вирішальним фактором при оформленні натяжних стель м'ятного кольору стає вибір фактури. Експерти вважають, що найбільший попит мають такі полотна:
  • глянцеві - їхня дзеркальна поверхня візуально збільшує приміщення, створюючи ілюзію великого простору;
  • матові - такі площини, що зовні дуже нагадують пофарбовану стелю, коштують недорого і найбільш затребувані в оформленні сучасного інтер'єру;
  • сатинові – матовий ефект поверхні відмінно поєднується з легким глянцевим блиском.

Фактуру металік найчастіше вибирають з обережністю, проте йому можна віддати перевагу. Трохи претензійне покриття добре гармонує із освіжаючим відтінком і підійде для декорування житлових та офісних приміщень.

Натяжні стелі м'ятного кольору (фото)


Матові та глянцеві полотна м'ятного відтінку чудово поєднуються з навколишнім оточенням, витриманим як у теплих, так і холодних тонах. Особливий ефект створюють багаторівневі конструкції та використання різної фактури. Для акценту можна використовувати будь-які контрастні кольори, які не спричиняють відчуття дисонансу у загальній композиції.


Споглядання натяжних стель м'ятного кольору не викликає втоми та роздратування. Навпаки, приємний для очей колір покращує настрій, створює відчуття свіжості, легкої легкості, комфорту та затишку. А підібрані зі смаком меблі, текстиль та світильники лише посилюють цей ефект.

Недорого замовити натяжні стелі м'ятного кольору пропонує компанія Velum.
В асортименті нашої компанії представлений широкий вибір стельових полотен глянцевої, сатинової та матової фактури. Ціни на м'ятні натяжні стелі цілком доступні. Фахівці нашої компанії професійно та швидко виконають усі роботи зі встановлення м'ятних натяжних стель. З усіх питань звертайтесь до наших менеджерів за телефонами, вказаними на сайті.