Velum UA

Бірюзова натяжна стеля

Натяжні стелі є сьогодні одним з найпопулярніших видів оздоблення інтер'єрів. Завдяки різноманітності колірних рішень, в яких випускаються сучасні полотна, можна вибрати ідеально підходящий варіант для кожної кімнати в будинку. Серед багатьох варіантів на особливу увагу заслуговують натяжні стелі бірюзового кольору.

Бірюзові натяжні стелі в інтер'єрі


Використання бірюзового кольору в інтер'єрі протягом декількох останніх років є актуальним рішенням. Хоча, потрібно визнати, що це зобов'язує вкрай уважно підходити до вибору відтінків, які будуть гармоніювати з ним.

Відмінно з бірюзовим відтінком поєднуються блакитний і зелений, причому ці кольори можуть бути як яскравими і кричущими, так і приглушеними, спокійними, і навіть пастельними. Бездоганно бірюза комбінується з білим і бежевим, кораловим, персиковим і рожевим.

У тому випадку, якщо вирішено використовувати в інтер'єрі якомога більше бірюзового кольору, наприклад, виконати в ньому ще й стіни, то таку стелю слід комбінувати з білим кольором. Білосніжні віконні рами і підвіконня, білі корпусні і м'які меблі, урівноважують основний колір і дозволяють створити інтер'єр в королівському стилі.


Поради експертів щодо вибору натяжної стелі


Фахівці рекомендують замовляти виготовлення двоколірних натяжних конструкцій з домінуючим бірюзовим. На контрасті з глянцевою бірюзою відмінно виглядають матові кольори:

  • світло-сірий - обидва кольори відносяться до холодних відтінків, виглядають вишукано, ідеально підходять для класичного інтер'єру;
  • бежевий і пісочний - можна розмістити в будь-якому приміщенні, в тому числі на північній темній стороні;
  • фуксії і лимона - можуть бути і приглушеними, і більш яскравими;
  • золота і срібла - таке поєднання використовують в класичних інтер'єрах, для облаштування залів і інших місць ділового або парадного стилю.

Найсміливіші можуть замовити глянцевий бірюзовий і матовий шоколадний або навіть чорний - складне поєднання вимагає, щоб в інтер'єрі були і інші елементи, що підтримують незвичайність поєднання кольорів. 

Слід пам'ятати, що в натяжній стелі не повинно бути більше двох кольорів, причому тільки один з них може бути домінуючим.

В яких приміщеннях можна використовувати


Бірюзова натяжна конструкція ідеально може вписатися в інтер'єр будь-якої кімнати, правда, за умови чіткого дотримання правил колірної гармонії, а також відчуття міри.

  • для спальні підійде конструкція блідо бірюзового відтінку з матовою текстурою. Така обробка буде надавати заспокійливий вплив на зір і на загальне самопочуття;
  • в дитячій така обробка диктує необхідність оформлення інтер'єру в морській тематиці, з білими хмарками і червоними вітрилами;
  • в вітальні такий відтінок стелі ідеально виглядатиме з бежевою обробкою стін, блідо сірою підлогою і білосніжними меблями. У композицію можна додати невеликі інтер'єрні аксесуари такого ж відтінку. Також бірюзовий колір в різних відтінках може стати нагадуванням про море, відпочинок, так як підходить для створення інтер'єру в середземноморському, етнічному стилях, а також в стилі лофт або мінімалізм;
  • на кухні подібна обробка відмінно впишеться в інтер'єр, оформлений практично в будь-якому етнічному стилі.
  • в коридорі і передпокої завдяки здатності бірюзового кольору розширювати простір можна візуально збільшити невеликі приміщення;
  • ванна і туалетна кімнати буквально створені для того, щоб використовувати в їх інтер'єрах якнайбільше цього кольору в різноманітних відтінках і фактурах.

Види натяжних стель, для яких підійде бірюзовий колір


Якщо у ванній і туалетних кімнатах, а також на балконах і лоджіях, терасах і верандах можна використовувати класичні одноярусні натяжні стелі, то у всіх інших кімнатах дані конструкції повинні бути більш складними і комбінованими. наприклад,

  • для спальні - можна вибрати легку натяжну конструкцію;
  • для дитячої - двох або багатоярусний, з бірюзою, комбінованою з іншими інтер'єрними кольорами;
  • в залі або у вітальні - ідеально будуть виглядати стельові полотна з подвійним відтінком, отримані шляхом спайки блакитного, як домінуючого і, скажімо, білого, як допоміжного кольору.

Якщо у вас яскрава бірюзова стеля, то все інше має бути спокійним. Тому і підлогу, і стіни слід робити менш вичурними. Це може бути білий колір, який не тільки сам вважається символом чистоти, але і досить простий в догляді, хоча на перший погляд здається навпаки

Бірюзові натяжні стелі можна замовити на сайті компанії Velum. Фахівці нашої компанії професійно і швидко виконають всі роботи по установці бірюзових натяжних стель. Ціни виготовлення і установки такої стелі ви можете дізнатися у наших менеджерів, зателефонувавши по телефону або залишивши заявку на сайті.